3 vakantiehuisjes aan de Middelandse Zee, Gruissan, Frankrijk

 

 

   

De omgeving


Onze huisjes ‘Lagune','L'Etang en 'La Clape' liggen in Les Ayguades, een prettige vakantiewijk van Gruissan met vakantiehuizen en appartementen. Er zijn enkele seizoenwinkels (open van Pasen tot eind oktober), een bakker, een supermarkt, een fietsverhuur en restaurants. Het ligt halverwege Gruissan Village en Narbonne-Plage, tussen zee en lagunes. Het brede strand van Ayguades met zijn fijne zand is zeer veilig voor kinderen door het langzaam in zee aflopende strand.

Gruissan-Village, n van de mooiste dorpen van Frankrijk, ligt op 4 km afstand en heeft zijn typische sfeer en kleuren van het Middellandse Zeegebied weten te behouden. Het is een charmant oud vissersdorp, gedomineerd door de hoog op een rots gelegen rune van de Tour Barberousse met daaromheen het oude centrum van rondlopende nauwe straatjes met vissershuizen en wijncaves. In Gruissan zijn verschillende visrestaurants te vinden met heerlijke lokale visspecialiteiten. Elke dag kun je genieten van vers gevangen vis bij de oude haven. Iedere woensdag en zaterdag is er een gezellige markt op het marktplein.Vlakbij de oude stad is de nieuwe jachthaven met zijn boten, restaurants, cafes en winkels.

Les Ayguades ligt ingesloten tussen de Middellandse Zee en het prachtige natuurgebied Massif de la Clape, een bebost rotsig kustgebergte (17 km lang, 7 km breed, 214 m hoog), met heuvels, wijngaarden, rotswanden en bijzondere mediterrane vegetatie van parasoldennen, hulsteiken en geurende rozemarijn, tijm en lavendel. Hier ligt ook het zeemanskerkhof: een steil wandelpad naar de kapel Notre-Dame-des-Auzils, leidt langs diverse gedenkstenen van omgekomen plaatselijke zeelieden. Bovenaan het pad heb je een schitterend uitzicht over de kuststrook. Binnen in het gerestaureerde kapelletje hangen offerandes van geredde zeelieden.

Ook is het wijnbouwmuseum "La Cite de la Vigne et du Vin" een bezoek waard.

In de hele omgeving kun je uitstekend wandelen en fietsen, goede fietspaden verbinden Les Ayguades met Gruissan, Narbonne-Plage en Narbonne.

Interessant zijn de zoutpannen van Ile Saint Martin, met een ecomuseum over de geschiedenis van de zoutwinning.

Op het uiteinde van de pier in Gruissan-Plage kun je heerlijk oesters en mosselen eten.

Activiteiten: In Gruissan is een windsurf- en een zeilschool. Vlakbij Ayguades is een manege, waar je buitentochten door La Clape te paard kan maken. In de zomerperiode is er een kartbaan, mini-golf en een attractiepark voor kinderen.

 
Bezienswaardigheden in de verdere omgeving:
Narbonne, een echte mediterrane stad met pleinen en de prachtige kathedraal Saint-Just met het naastgelegen klooster.
Abbaye Fontfroide: een schitterende 11e eeuwse abdij, 14 km ten zuidwesten van Narbonne; absoluut een bezoek waard met zijn prachtige kloosterhof.
Verder zijn ook Sete (80 km), Perpignan (80 km), de middeleeuwse vestingstad Carcassonne (75 km) en zelfs Barcelona (200 km) goed bereikbaar en zeer de moeite waard.
 
Links

Voor meer informatie:

Gruissan

Aude (Nederlandtalige toeristische informatie over het departement Aude)

Abbaye de Fontfroide

Narbonne

Carcassonne (Nederlandstalige informatie)

Home | Omgeving | Prijzen | Route | Contact: ykema@orange.fr